DE VIJVERHOEVE
LANDGOED DE VIJVERHOEVE

Welkom op de Vijverhoeve

De Vijverhoeve is een exclusief conferentie- en ontmoetingscentrum waar ziel en zakelijkheid samenkomen. De unieke ligging garandeert beslotenheid en leent zich uitstekend voor vertrouwelijke bijeenkomsten. De weldadige stilte en het weidse landschap bevordert de concentratie en werkt inspirerend, net zoals een wandeling door het omringende natuurgebied. De Vijverhoeve is gelegen tussen de (Belgische) Kalmthoutse Heide en de Brabantse Wouwse Plantage. Vanuit de drukke Randstad, Antwerpen of Brussel ontsnapt u hier aan de hectiek van alledag.

U komt in een oase van rust terecht.

Tegen de Pilberg aan ligt de oude klooster-gemeenschap: Huijbergen. De Vijverhoeve staat exclusief voor U ter beschikking. U komt ongestoord tot resultaten. Geen hectiek. Geen media-aandacht. De monumentale ruimtes zijn voorzien van alle moderne faciliteiten.

Natuur

Op het terrein van De Vijverhoeve zijn inspanning en ontspanning uitstekend te combineren. Nagenoeg alle historische zand- en kerkenpaden zijn nog intact. Rondom de houtwallen, hakselopstanden en waterpoelen, waant u zich in een oase van rust. Als gast kunt u gebruik maken van de privé-wandelpaden op het landgoed. Deze zijn verbonden met de regionale wandelnetwerken.

De Abdijhoeve

De abdijhoeve is een Rijksmonument uit 1875. De deel, de oude koeienstal, is een multi-functionele ruimte. Afhankelijk van de groepsgrootte vergadert of luncht u hier. Ook bijzondere ontmoetingen zijn mogelijk in deze ruimte. U kunt denken aan huiskamerconcerten, lezingen of andere culturele en spirituele activiteiten.

Het Bakhuis

Het bakhuis is geheel herbouwd en gerestaureerd met authentieke materialen. Deze ruimte staat volledig tot uw beschikking en is in kleinere ruimtes in te delen. De serene sfeer nodigt uit tot geconcentreerd en effectief denken. Het meest prettig werkt u in deze ruimte met groepen tot circa 15 personen. Maar ook één-op-één gesprekken, zoals bij werving of selectie, voelen vertrouwd aan.

Historie.

De Vijverhoeve gaat qua historie terug tot 1640. Volgens overleveringen is op deze locatie voor het eerst een boerderij gesticht. De huidige accommodatie dateert van 1875. De restauratie in 2005 heeft dit monument voor instortingsgevaar behoed. Deze zogenaamde 'wandelende boerderij' is in de loop der eeuwen 150 tot 200 meter verschoven, doordat brand of vernieling de boerderij geleidelijk aan deed verplaatsen. Ook de waterput laat sporen van een ver verleden zien. Voor de boerin, klein van postuur, is een speciale uitsparing in de putwand uitgehouwen. Zo kon ze gemakkelijk de wateremmers vullen.

Zie ook de website van De Vijverhoeve


TERUG NAAR: INTRODUCTIEPAGINA OF LANDGOEDLIJST