Publicatiedatum:11-1-2007

Trein en fiets sportief alternatief

HUGO SCHORER

Er is veel geklaagd over de nieuwe dienstregeling van de NS. Reizigersvereniging Rover kreeg in twee weken tijd evenveel klachten als anders in een jaar.

Voor Renswoude en omgeving kan daarentegen de vlag uit. Op vijf minuten rijden van Renswoude ligt station Veenendaal-De Klomp op de lijn Utrecht-Arnhem. Daar ging buiten de spits één keer per uur een trein naar Utrecht en naar Arnhem. Niet interessant genoeg om de auto te laten staan.

Dit station is nu gepromoveerd tot intercitystation. Dat betekent twee keer per uur een intercity naar Arnhem/Nijmegen en twee keer per uur via Utrecht naar Amsterdam. Vooral de verbinding naar de Randstad is uitstekend. In drie kwartier ben je in Amsterdam. Zelfs zonder files kun je daar met de auto niet tegenop.

Bovendien is het parkeerterrein bij het station uitgebreid en zijn er nu circa driehonderd gratis parkeerplaatsen. Op de A12 staan borden die de automobilist willen verleiden de reis per trein te vervolgen als de snelweg richting Utrecht vaststaat. Een mooie aanvulling op het parkeerterrein bij het station Driebergen-Zeist, dat vrijwel altijd vol is.

Per trein naar de Randstad lijkt aantrekkelijk, ook doordat parkeren daar vaak meer kost dan de hele treinreis. Maar hoe dan verder in de grote stad? De taxi's zijn er nog steeds veel duurder dan in de meeste andere Europese steden. Bovendien weet ik nog steeds niet hoe het tarief in elkaar zit en of ik nu moet onderhandelen met de chauffeur.

Het Rijk heeft weer een nieuwe tariefstructuur voor taxi's bedacht met een maximumstarttarief van 7,50 euro. Vrij duur voor een korte rit, die in Barcelona, Lissabon en Rome vrijwel nooit meer dan 5 euro kost.

Een sportief alternatief is het huren van een fiets op het station. Dat gaat tegenwoordig heel eenvoudig met een abonnement van 9,50 euro per jaar op OV-fiets (www.ov-fiets.nl). Op zo'n honderd stations in ons land staan prima huurfietsen klaar voor een sportief ritje door de stad. Per rit betaal je 2,85 euro en daar mag je dan 20 uur voor rondfietsen. Het prettigst is natuurlijk als er een bemenste fietsenstalling bij het station is, maar ook bij niet-bemenste stallingen kun je fietsen huren. Die staan dan in fietskluizen, die je met een pincode kunt openen.

Jammer genoeg wil NS nog wel eens bezuinigen op de stallingen met als gevolg dat deze niet meer bemenst zijn, zoals bij het station Amsterdam Amstel, of die minder gunstige openingstijden hebben, zoals het geval is in Roosendaal.

OV-fiets is een goed voorbeeld van samenwerking. Het initiatief wordt breed gedragen. ProRail, als beheerder van de spoorvoorzieningen, de Fietsersbond, gemeenten, provincies, stadsregio's en particuliere organisaties steken er geld en energie in.

Naarmate de files erger worden, stijgt de aantrekkelijkheid van dit alternatief. Alleen de automobilisten met een leaseauto van de zaak zullen vermoedelijk wel in de file blijven staan. Zij kunnen hun treinreis immers niet declareren bij de baas en gaan dus met hun auto naar kantoor, ook als dat kantoor vlak bij een NS-station staat.

Het is dus niet alleen kommer en kwel bij de spoorwegen en het openbaar vervoer.

Voor wie vanuit Renswoude en omgeving naar de grote steden in de Randstad moet en het fijn vindt om een eindje te fietsen, zijn de trein en OV-fiets een aantrekkelijk alternatief.

En bovendien goed voor het milieu.

Jhr mr K.F.H. Schorer is burgemeester van Renswoude. E-mail: burgemeester@renswoude.nl.

Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad


TERUG NAAR: Artikelkeus OF INTRODUCTIEPAGINA